Körkort!

 

Grattis Ann-Sofie som tog körkort i onsdags!

 

Är så stolt och imponerad av dottern som kämpar på så duktigt med ALLT just nu... Pluggar på heltid, under sommarledigheten jobbar hon på  heltid - ingen semester...Tar hand om små livliga döttrar... Tar endast 'ledigt' för att gå en intensivkurs för körkort i två veckor, och den var verkligen intensiv! Klarar teoriprovet i måndags och, som sagt, i onsdags spikade hon och klarade uppkörningen också! WOW!!! Sååå bra jobbat!!!

Vi skålar och gratulerar med sommarlätta melondrinkar;

Vi är nog alla lika glada för Fias körkort!!!  

...och tänk att även solen kom fram på kvällen...!

 

Recept på svalkande melondrinkar;

Valfri melon (helst söt, typ Galia, Honungsmelon e dyl)
Mixa till en halvtjock röra, tillsätt under tiden sockerlag efter smak
Späd med bubbelvatten till önskad tjocklek
Toppa med mynta- eller citronmelissblad och ev en gräddklick
(Vill man ha alkohol i - tag 4 cl Hallands fläder)
Blanda runt och servera!

(ICA kör ju en drive med 10-kronorsmeloner nu, så det är ju bara att passa på och slösa!)

 

Till kvällen grillade vi oxfilé dagen till ära och avslutade med en god dessert med fläderblomssorbét...

Fläderblomssorbét med jordgubbssås, rabarberbitar i sockerlag, vaniljglass och chokladflarn... Mums!

Här är receptet per person;

Fläderblomssorbét, 2 kulor
(Ta ca 3 dl outspädd fläderblomssaft, saften av 1 citron och 1 lime, blanda och ställ i frysen 1 timme. Ta ut och vispa med elvisp runt i den halvfrusna massan. Vispa 2 äggvitor till hård skum, tillsätt 3 msk socker och blanda ner i sorbetmassan. Ställ i frysen igen. Efter ca 2 timmar vispas massan igen med elvisp så den blir luftig, därefter in i frysen igen - ta ut när det är dags att servera!)
Rabarberbitar i sockerlag, 2-3 st
(Ta ca 2,5 dl socker och 2 dl vatten och koka ihop, låt rabarberbitar koka med de sista 2 minutrarna, låt sedan allt svalna)
Jordgubbssås, ca 0,5 dl
(Ta ca 3 dl frysta jordgubbar som fått tina, mixa dem med sockerlagen ovan efter smak. Det ska bli en ganska tjock jordgubbsröra/sås). Tillsätt ev lite mer socker om det behövs.)
Chokladflarn
(Ta 150 g mörk blockchoklad, smält i micron, och dra sedan ut chokladen till tunna flarn - eller andra konstverk - på ett smörpapper - ställ in i frysen för att stelna)

Varva fläderblomssorbét, vaniljglass, jordgubbssås och rabarberbitar, garnera med chokladflarnen, toppa ev med en liten klick vispgrädde, några färska jordgubbar och citron-/myntablad.
Ät och njuuuut!!!

 

GRATTIS igen Fia!!!

...och förstås - GRATTIS även till Kristina, vår svärdotter, som också tog körkort samma dag!

GIRLPOWER!

Kram - vi ses!

24 Jul 2015