Helgen 1-2 november
Helgen den 1-2 november gick framförallt i våra mödrars tecken - I lördags firade vi svärmor Maj som fyllde hela 80 år!
Hon fyllde egentligen på fredagen och blev firad då från flera olika håll, men i lördags var det närmaste familjen - barn med respektive som samlades. Vi var hemma hos makens syster och åt mycket och gott - trevligt! (Tyvärr har jag inga bilder därifrån)
På söndagen träffades jag, Lasse, pappa och mina två bröder med respektive vid Minneslunden vid Grödinge kyrka för en stilla stund till mammas minne. Känslosamt och stilla. Vädret bidrog också med att förstärka den vemodiga känslan, men kanske bra - det blir mer tid för eftertanke då.
På väg till minneslunden;
Grödinge kyrka är så fin tycker jag. Den är från 1200-talet och jag tycker att det verkligen ser ut som den stått här på sin kulle i alla år. Bilden nedan skulle lika gärna kunnat vara tagen för flera hundra år sedan (om det funnits kameror då). Det här är "min" kyrka; här har jag sjungit i barnkören på högmässor, medverkat i luciatåg mm, konfirmerat mig, gift mig och döpt två av mina barn. Här begravdes även min mamma (25/9) i år. Mycket minnen och känslor finns förknippade till denna kyrka.
Efter minnesstunden åkte vi hem till oss och åt middag;
Först skaldjurssnittar och bubblor, sedan lax- och spenatlasagne och till sist en frusen cheescake.
Det blev gott och en trevlig avslutning på en lite sorgsen dag.
Fick fantastiska rosor från mina bröder;
Jag frossar gärna i inomhusblommor nu när säsongen för uteblommorna är över - men inte illa det heller!
Recept (med bilder) på cheescaken kommer i eget inlägg snart. Tyvärr glömde jag fota lax- och spenatlasagnen (som blev riktigt god)... men receptet kan jag i alla fall bidra med tillsammans med övriga separata "kökspysselinlägg"...
Helgen gav lite utrymme att även ta reda på lite skörd från växthusstängningen. Grönsakerna klarar sig ju inte hur länge som helst utan att man tillagar/behandlar dem på något sätt, och det vill jag ju, när det varit så mycket pyssel med att så, omplantera, vattna, gödsla och till sist skörda. I mina följande inlägg kommer det recept på lite smått och gott...