Fredagsmys!

 

Tänk - det är redan fredag - igen!

Det är ju härligt när man upptäcker att veckan swischade iväg i faslig fart, och här står vi med en hel helg framför oss!

 

Fredagen är veckans belöning tycker jag... Då kan man unna sig att mysa och äta gott...

Något som känns lite lyxigt och som är riktigt gott är gratinerad hummer. Enkelt är det också, vilket är extra skönt på en fredagkväll...

En kokt hummer (kan ha varit fryst, behöver inte vara av superkvalitet eftersom den ska gratineras)
Dela den i två halvor. Ta ut köttet och dela det i bitar. Ta även ut köttet ur klorna.
Lägg tillbaka köttet i skalet.
Gör ett örtsmör: 50 g smör, 2 vitlöksklyftor, rivet skal och saft av en halv citron, lite hackad rosmarin (kan uteslutas eller bytas ut mot t ex basilika), 1 msk ströbröd (gärna japanskt panko som är lite fluffigare), salt o peppar efter smak.

Bred örtsmöret över hummerköttet, grädda ca 10 min i övre delen av ugnen i 225 grader.
Ät gärna tillsammans med god sallad och varmt eller nygräddat bröd.

Ett gott vitt vin till förhöjer smaken, t ex det här Chablis-vinet:

Chablis Le Beaunois Labouré-Roi, nr 5637. Kostar 141:-.

 

Vädret är ju strålande just nu! Solen har visat sig rätt mycket idag och snön glittrar. Hoppas det håller i sig, så blir det nog skidåkning i helgen!  Olivia, som var och hälsade på igår kväll, såg våra skidor som är uppställda vid entrén och "ville verkligen också ha ett par skidor - då skulle hon åka i världens fart!"  Självklart, det måste vi ju fixa förstås!

Njut av helgen!

Kram!

6 Feb 2015