Från i lördags...

 


Här kommer ett lite sent inlägg från i lördags när alla var hemma!

Det blev inte så mycket bilder tagna, men här är några i alla fall;

 

Jag tycker det är roligt att duka och göra lite fint (gör det gärna till vardags också..).

 

Självklart fick de två systrarna hedersplatsen på gaveln med prinsessrosa servetter..!

 

Vi hade knytis i lördags. Jag gjorde en "skördesallad" med allt som vi kunde ta från grönsakslandet och växthuset;
Squash, gurka, paprika, purpurbönor, tomater, chili... men var tvungen att komplettera en del från affären också; morötter, salladsärtor, spenat, fetaost, oliver.. och kyckling som ungsstektes och delades i salladen.
Till det bulgur smaksatt med vitlök och lime (och lite salt förstås) och vitlökssås (på creme fraiche, pressad vitlök, skvätt citronsaft och lite salt) - Gott!

 

...och till efterrätt; karamelliserade päronklyftor (våra egna), varvat med smetana (syrad grädde) smaksatt med vanilj och lite florsocker, och krossade chokladkakor, mumsigt..

 

Gjorde även en frusen cheescake, som är dotterns favorit (och övrigas också tror jag...).
Tyvärr glömde jag att fota den, men här är i alla fall receptet:

7 digestivekex (ca)
3 ägg
100 g Philadelfiaost naturell
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde


Smula ca 6-7 digestivekex och bred ut på botten av en form med löstagbar kant.

Använd tre bunkar.
Börja med att i första bunken vispa ihop 3 äggvitor hårt (kom ihåg att vispen måste vara helt ren och torr, annars går det inte att få vitorna hårt vispade!).
I andra bunken vispar du ihop philadelfiaosten med 3 äggulor och sockret.
I tredje bunken vispar du 3 dl grädde och vaniljsockret.

Blanda försiktigt och sakta (för att behålla så mycket luft i smeten som möjligt), eller snarare, vänd ihop de tre bunkarnas innehåll. När allt är väl blandat (och fortfarande en "pluffsig" smet), häller du den i formen.
Ställ i frysen minst 12 timmar innan den ska ätas.
Garnera gärna med säsongens bär, eller annat som t ex riven blockchoklad e dyl.
För att få ut cheescaken ur formen, sköljer du snabbt formens kanter och botten med varmt vatten.
Ät och njut!

I övrigt hade barnen med sig snittar, köttfärspaj, bröd, dessertostar, snacks... så vi blev mer än mätta.. ;-)

 

Det går fortfarande att plocka in blommor från trädgården till buketter!
Här är den frösådda rosenskäran (som har blommat hela sommaren, och gör det fortfarande):

Rosenskäran är så tacksam. Kom bara ihåg att klippa bort de vissnade blommorna, så fortsätter den att sätta nya knoppar.

 

Dahlia, som klarade av den första frostknäppen som tur var..


...och de små, söta luktärtorna som doftar så gott!

Dessa blomster fick pryda borden i lördags...


Andra små prydnader är ju som vanligt de tre små prinsessorna Olivia, Ebba och lilla Tyra.
Systrarna fastnade inte på bild denna gång, men Tyra (som inte kan springa undan ännu) blev ett tacksamt fotoobjekt;


Lite grynig bild, men den strålande blicken lyser igenom, trots allt!

 

Här är jag med lilla Tyra, och pappa bredvid. Så roligt att han orkade komma också!

 

Så fin i sin klänning!

 

Lite sent nattprat tar över när småbarnen har åkt hem...

 

David;

 

Jacob;

 

Ja, det var från i lördags... I morgon är det redan onsdag, då har halva veckan redan gått, och snart är det helg igen!

God Natt!!!

7 Oct 2014