En lugn söndag...

 

I morse vaknade jag till ett vitt snölandskap utanför fönstret - vilket var lite förvånande eftersom snöandet igår ersattes med spöregn sent på kvällen. Det måste ha slagit om igen under natten för nu är det alldeles vitt ute!

Om det inte hade varit sådan snålblåst och yrsnö, hade jag gärna plockat fram längdskidorna för en tur, men näe... jag hoppar nog över det idag... Har lite svårt att motivera mig och prioriterar om, som det så fint heter...

 

Det får bli fix och plock inne istället, och det behövs ju alltid...

Putsa luckorna till öppna spisen och fylla på ved till exempel;

... och fylla på värmeljus i alla koppar (huuua för vårt ljuskonto!!!)...

 

 

 

... och passar på att ta ner den allra sista stjärnan som vi glömde igår! Det är alltid lite dramatiskt att sätta upp och ta ner denna stjärna som sitter högt upp i vårt "månfönster". Stegen måste tas in och nu finns alltid någon tillhands som håller i stegen eftersom det slutade med en ordentlig krasch förra året...! Då gled stegen och rasade ner med maken högst upp!... Krukor, bord och ljusstakar flög, men som tur var klarade han sig utan skador och inget gick sönder (inte ens fönstren som stegen rasade mot!) förutom en ljusstake, så vi slapp undan med blotta förskräckelsen den gången...

 

Nu borta, utan ras och knas i år - skönt!

 

 

 

Oj, nu kom jag på att jag skulle lägga ut receptet på kycklingrätten jag gjorde igår - om den blev god - och det blev den! Jättegod!

 

Så här kommer receptet på

Smördegsinbakad vitlöks- och basilikakyckling:

3 stora kycklingfileér
200 g färskost, vitlök och örter
4 färska champinjoner
4 små smördegsplattor

Skär kycklingen i mindre bitar.

Skär svampen i skivor och stek i smör tills den fått färg. Krydda med lite salt o peppar (och gärna en skvätt citron).
Ta ur svampen ur pannan och lägg åt sidan.

Fräs färsk basilika i lite smör (en kruka är lagom). Tillsätt kycklingbitarna och krydda med salt, peppar och vitlökspulver efter smak. Stek tills kycklingen blivit gyllenbrun runt om.

Kavla ut de fyra smördegsplattorna något och lägg på bakplåtsklädd plåt.

Fördela svamp och kyckling på varje platta, och klicka på vitlöksosten ovanpå. Vik över kanterna  och forma till  fyra paket (tryck gärna ihop skarvarna på sidorna med en gaffel ordentligt så de inte faller isär). Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i ugn 200 gr i ca 15 - 20 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.

Äts med valfria tillbehör. Jag lade tomathalvor på plåten som fick ugnsbakas samtidigt med kycklingen. I övrigt gjorde jag bara en enkel grönsallad med lite vinäger-olivoljedressing till. Gott!

Testa gärna!

 

Nu är det verkligen vinter ute - både mysigt och lite urrigt...

Så här ser det ut idag över sjön...

 

...och över växthussidan...

 

... och jag drömmer mig gärna tillbaka till i somras..

 

Men det är ju faktiskt inte så dumt att mysa inne heller... nu med påfyllda ljusstakar och laddad öppen spis!

Vi ses!

11 Jan 2015