Cupcakes!

 

Olivia och jag bakar cupcakes - (eller muffins om man tycker det låter bättre)!

I måndags kväll hade Olivia och jag en tjejkväll!  Maken var på konferens och Fia (Olivias mamma) skulle komma hem sent. Det passade ju väldigt bra för att baka - men vi skulle inte baka vad som helst - utan det blev "Regnbågsmuffins"!

Riktigt roliga såg de ut med ränder i regnbågens färger. Ovanpå det en rosa topping som spritsades ut och beströddes med karamellströssel - färgglatt alltså! Passar precis för en 4-årig liten tjej!

Lite pyssligare än vanliga muffins eftersom man delar upp smeten i fyra delar som färgas med röd, blå, grön och gul karamellfärg. Därefter varvar man de olika färgerna/smetarna i formar så det blir olika lager med färg.

Här är Olivia fullt koncentrerad på att pytsa ut smeten i formarna;

Oj, oj.... man måste ju nå alla formar!

 

Nu är de överflyttade på plåten... tycker de ser ut som riktiga små konstverk;

Eller hur?

 

När de har stått i ugnen ca 13-15 minuter, ska den goda toppingen spritsas på;

På bilden ovan syns Olivias lilla finger - hon är så sugen på att smaka, men får vänta lite, lite till....

 

En liten stolt och glad bagerska som visar upp sitt verk innan det åker in i munnen!

 

Vad bra det blev! Lite glasyr i håret och smet på tröjan, men vad gör väl det? Det blev ju goda regnbågsmuffins i alla fall!

Olivia tyckte det var tur att hon kunde komma ner till mig nu när morfar var borta så jag slapp känna mig så ensam... och då behövde jag ju inte vara rädd för spöken heller...  Gullhjärtat! ..och det stämmer ju - Olivia är bästa sällskapet!


Några muffins blev det till mamma och pappa också...

 

Här kommer receptet:

Regnbågsmuffins (eller Rainbow cupcakes)

100 g smör (el margarin)
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Frosting/topping:
100 g naturell Philadelfiaost
50 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Du behöver också: karamellfärg (grön, gul, röd, blå) och bullformar. Om du använder riktiga muffinsformar måste du dubbla receptet eftersom de är så mycket större.

Blanda alla frostingingredienser i en bunke, häll i några droppar valfri karamellfärg och ställ in i kylskåpet.

Vispa sedan ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna som mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter margarin- och mjölkvätskan. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram skålar och skedar och fördela den ofärgade smeten likvärdigt i fyra små bunkar.

Fyll formarna (om vanliga bullformar: gärna 3-dubbla så de håller formen) försiktigt en efter en med varje färg av smeten och grädda i mitten av ugnen ca. 12 -15 minuter. Håll koll efter 10 min eftersom alla ugnar funkar olika. Om du misstänker att dom börjar bli klara så provstick med en tandpetare i en av muffinsen.. Är stickan inte smetig? Då är dina muffinsar klara!

Låt svalna och spritsa/skeda på frosting samt toppa med lite strössel. En fördel är om dina regnbågsmuffins får stå över natten och suga till sig vätskan ur frostingen (slutresultatet blir då ännu godare).

Klart! 

19 Nov 2014