Cheescake!
Här kommer många recept nu, men denna frusna cheescake är en favorit i vår familj.
Jag har lagt ut receptet tidigare, men eftersom det inte finns någon enkel sökfunktion på bloggen så kommer receptet igen, nu med bilder
Använd tre bunkar.
Bunke 1: Vispa 3 äggvitor hårt (visparna måste vara helt rena och torra annars blir det ingen "maräng")
Bunke 2: Vispa 3 dl grädde tillsammans med 2 tsk vaniljsocker
Bunke 3: Vispa ihop 3 äggulor, 100 g Philadelfiaost (el motsv), 1,5 - 2 dl socker
Börja med att smula 5 digestivekex i botten på en form med avtagbar kant;
Börja sedan med "bunke 1" och vispa ihop 3 äggvitor hårt;
Fortsätt sedan med "bunke 2" och vispa ihop 3 dl grädde och 2 tsk vaniljsocker;
... och till sist, i "bunke 3" vispas philadelfiaost, 3 äggulor och 1,5-2 dl socker ihop;
Till slut så vänder du ihop innehållet i alla tre bunkarna. "Vänder ner" betyder, precis som det låter, att du vänder ihop allt sakta. Det är viktigt att så mycket fluffighet (=luft) finns kvar, därför får du inte röra fort eller absolut inte vispa ihop allt, då faller smeten platt...! Använd lite tålamod och vänd ihop försiktigt...;
..och vänd ihop alltsammans... Bevara så mycket "fluff" som möjligt...
Häll sedan allt över de smulade digestivekexen i formen och ställ in i frysen helst 1 dygn (eller mer), men det går också att göra cheescaken tidigt på morgonen och ta ut den till middagen samma dag.
För att cheescaken ska lossna lite lättare ur formen, spola kanterna snabbt i varmt vatten. Därefter är det bara att öppna de avtagbara kanterna och föra över kakan till ett fint fat.
Garnera med säsongens frukter och bär (hallon är gott till), eller vad du tycker passar bäst (non-stop, riven choklad mm).
Lycka till!