Busfrö och blomfrön...

 

Hej!

Idag vaknade vi till ett vitt snölandskap igen...  Känns sisådär... vackert - jaaa, men igår var det ju nästan vår och i princip all snö hade smält bort... Jag som hade tänkt premiärspringa ute idag... men tror det får bli en lång powerwalk istället.

 

Igår var lilla Tyra, Erik och Anna-Karin hos oss. Härligt att få rå om lillskruttan lite igen!

 

Ett litet busfrö som älskar fart och fläkt!

 

 

Det ska helst hända något hela tiden...!

 

Erik med sin lilla juvel som försöker hoppa upp och ner, så jag får be honom hålla Tyra stilla en sekund så det går att ta ett foto - vilket litet energiknippe!

 

 

"Oj, de har satt mig i barnstolen - nu vankas det nog något gott!"

 

Lite kaffe och semlor (igen)... Har blivit lite helgtradition tror jag...

 

"Jag vill också ha semla!"

 

"....Snäääälla....jag kan väl få smaka?..."

 

...och självklart, vem kan väll motstå den blicken?...

 

Mätt i magen efter lite smak av semla, barnmat och välling har Tyra fått ny energi och visar att hon hur stadig och stark hon är... Tror inte det dröjer så väldigt länge innan hon reser sig själv.. Hon är en riktig lite tuffing!

 

 

Från busfrö till blomfrön.. Eller mest grönsaksfrön faktiskt. Den första omgången fröer är inköpta och en del av dem ska sås idag.

 

Den här gången blev det mest säkra kort och sådant som jag inte kan vara utan; t ex den pålitliga squashen, gurkor, mangold, chili, ruccola, persilja, purpurbönan som har så läcker färg på både baljor och blommor... och förstås - basilika - som går åt i mängder under sommaren hos oss... I blomväg så måste jag bara ha den skira och vackra Rosenskäran som blommar så tappert ända tills frosten tar de sista blommorna...  Tomatfröer väntar jag lite med. De behöver inte sås förrän månadsskiftet mars-april. Plocksallad sås ju också direkt på friland, så de köper jag också senare.

Några nyheter blev det dock redan igår (kommer nog bli fler så småningom - nyfikenheter brukar ta överhand); Kålrabbi och en blomma som heter Blåparasoll. Bara namnet låter ju spännande, och de såg ut att ha en fin rosa-lila-blå färgnyans. Hoppas fröna gror bra och det blir fina blommor till sommaren!

Kålrabbi har jag hört så mycket gott om så nu vill jag prova själv. Denna sort har violett och vackert skal, ska vara "krispig och läcker" och kan ätas både rå och tillagad. Spännande!

 

En liten powerwalk hann jag med igår också, och snart ska jag kasta mig ut igen! Nu skiner solen också - härligt!

 

Sedan måste jag fundera på vad jag ska fixa för middag... I kväll blir vi tretton personer runt bordet - gäller att komma på något bra - och gott!  ...Härligt med stor familj!

22 Feb 2015